Onze waarden

Lokaal

We bieden producten aan met zo min mogelijk voedsel-kilometers: groenten uit Halle, zuivel uit het Pajottenland en mango's uit Spanje... Check it out.

Biologisch

Biologische producten zijn belangrijk. Bioboer.inn.en creëren kansen voor de natuur en gebruiken haar als bondgenoot.

Coöperatief

Deze winkel is een coöperatie. Met coöperaties willen we boeren en consumenten met elkaar verbinden en lokaal kansen creëren.

In beweging

Deze winkel is niet 'af'. Elke dag opnieuw is het winkelteam, samen met de klanten en de aangesloten boerderijen op zoek naar beter, mooier en lekkerder. Een nieuwe wereld groeit zachtjes aan, zo ook een duurzaam winkelverhaal.

Verpakkingsarm

Het is voor de winkel een zoektocht om zo verpakkingsluw mogelijk te zijn. Het aanbod mag volledig zijn, maar als we iets in bulk kunnen aanbieden doen we dat. Neem je potje mee!

Meer

LokaalHalle is meer dan een winkel. Het is ook een ontmoetingsplek en een platform om dingen echt in verandering te brengen. Kom eens langs op een vrijdagavond en hou onze kalender in de gaten.

Deze producten bieden we aan

LokaalHalle biedt een uitgebreid assortiment van producten aan, zodat jij elke dag verse en gezonde maaltijden klaar kan stomen en je huishouden duurzaam kan inrichten.
Alle producten zijn duurzaam geproduceerd en van de beste kwaliteit! Ze vinden hun weg naar onze rekken via een zo kort mogelijke keten.

Ontdek onze boeren en producenten

Dubbel Doel

Dubbel Doel is de naam van onze hoofdleverancier van vlees en zuivel uit Gooik. Sinds 2010 zijn Seppe en Hilde uit overtuiging biologisch omgeschakeld en werken ze volgens de voorschriften van het biogarantielabel. Zij werken met een unieke kudde van het blauwe-witte oerras van bij ons en de Jersey-koe. En sinds kort hebben ze ook varkens. Hierdoor kunnen wij onze klanten een ruim aanbod bezorgen van runds-, kalfs- en varkensvlees en zuivel.

Naar de website

De Groentelaar

Onze groenten worden oa geleverd door De Groentelaar, een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf gelegen in het Pajottenland. Ze produceren smaakvol en gezond voedsel met respect voor de natuur en onze samenleving: biologische groenten op een duurzame manier met veel aandacht voor smaak en versheid, op het tempo van de seizoenen. Al hun groenten gaan rechtstreeks naar lokale winkels en horecazaken, alsook naar particulieren via groentepakketten of hun eigen verkoopkraam.

Naar de website

't Bioschuurke

Het fruit maar ook de confituren halen we bij ‘t Bioschuurke van de familie Billens: een biologisch fruitbedrijf met een passie voor bio sinds 1990. Het fruitbedrijf is gelegen in het mooie Oetingen. Hier teelt bioboer Danny Billens verschillende soorten appelen, peren, kersen, abrikozen, pruimen, nachiperen, kweeperen… op biologische wijze. In hun eigen verwerkingsatelier maken zij verschillende soorten confituren, compotes, gesteriliseerde producten en siropen.

Naar de website
En nog zoveel meer!

Wat anderen zeggen over onze winkel

Filip
Klant
"

"Topwinkel! Een moedige vuist tegen de grote supermarktketens. Steun de lokale boeren en initiatieven zoals deze. Het is uw toekomst én die van uw achterkleinkinderen! Je wordt door sympathieke mensen geholpen die je met de glimlach bedienen :-) Ga eens snuffelen ;-)"

Stijn
Klant
"

Aangenaam winkelen en top personeel. Ik kom zeker terug! Spijtig dat je maar vijf sterren kan geven. LokaalHalle krijgt er van mij vijfplus!!

Evelien
Klant
"

Ik raad deze winkel voor 300% aan! Ik ga echt elke keer blij naar buiten. Want wat een mooi concept, kwaliteitsproducten en toffe mensen!

Marianne
Coöperant
"

Ik hou van de kwaliteit en de openheid van het concept. De enorme gezelligheid van de producenten schijnt sterk door in de winkel.

Joris
Coöperant
"

Dit is het soort winkel waarvan er absoluut meer moeten zijn. Alle grote uitdagingen waar we met de wereld voor staan, worden stap voor stap opgelost door coöperatieve supermarkten zoals LokaalHalle. Met het passionele team dat zowel achter als vóór de schermen de schouders eronder zet, kan dit niet misgaan!

Filip
Coöperant
"

Als cooperant heb je een beetje het gevoel dat je in je "eigen" winkel komt shoppen :-) Lokaal, kleinschalig, korte keten, bio, brengt mensen weer echt in contact met elkaar. Het is er minder anoniem dan in een supermarktketen.

Greet
Coöperant
"

Je kan er je dagelijkse versproducten kopen waarvan je weet dat ze duurzaam zijn en van dichtbij komen. Ik vind het ook belangrijk dat de producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun producten.

Wie zijn wij

Voor de schermen

Ons team van enthousiaste medewerkers staat met hun gegronde kennis van het aanbod steeds voor jou klaar!

Ons winkelteam bestaat uit een vast team van twee winkelverantwoordelijken en drie winkelmedewerkers. Daarnaast werken er ook een aantal flexi-jobbers en verdienen enkele studenten een centje bij.

Achter de schermen

LokaalHalle is een coöperatieve vennootschap. Dat wil zeggen dat de visie bepaald wordt door een grote groep coöperanten onder leiding van het bestuur. 

Het bestuur zorgt ervoor dat de dagelijkse werking geruggesteund wordt door een gezonde financiële werking. En daarnaast knallen ze af en toe eens een goed feestje of zie je ze opduiken op evenementen buitenhuis. 

Visie

LokaalHalle wil door zijn coöperatieve winkel lokale en duurzame (voedings)producten toegankelijker maken voor de consument. Door het aanbod van kwalitatief geproduceerde producten worden lokale boeren gesteund en de keten verkort. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) dienen als leidraad voor de uitwerking van de winkel en de ontwikkelingen van aanvullende diensten.

Missie

LokaalHalle wil een plek zijn waar plaatselijke voeding en duurzame producten centraal staan. We willen producenten ondersteunen in hun transitie naar lokale en ecologische landbouw. De oprichting van een centrale winkel in de vorm van een coöperatie is de eerste stap. Samen groeien we richting een duurzame productie, duurzame consumptie én een duurzame wereld.

Contact

Contactformulier

Wij hebben je bericht succesvol ontvangen!
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er is iets misgegaan.